EBEMA | Greenstone op B-Mine Beringen


Beringen ondergaat een ingrijpende ruimtelijke transformatie. Met een nieuw zwembad, scholencampus, een regionaal station, en woon- en recreatieprojecten heeft ook de mijnsite van Beringen een herbestemming gekregen.

Onder de noemer Be-Mine heeft het een eigentijdse toeristische-recreatieve invulling gekregen. Stedelijke functies als wonen, werken, ontspanning en winkelplezier staan daarbij centraal. Be-Mine heeft als doel de oude mijnsite weer betekenis te geven in het leven van de inwoners. Het stadsbestuur bouwt aan de stad van morgen en heeft in het hele traject rekening gehouden met alle kenmerken van een mijnlandschap en dus ook met het ecologische aspect.

Greenstone: duurzame verharding in een integraal waterbeleid

Het regenwater wordt via de brede voegen van 4 cm afgevoerd naar de bodem. Door de sterkte van de klinkers kunnen deze ook toegepast worden in ruimtes met een hoge verkeers- belasting. Greenstones zijn voorzien van een speciale nokkensluiting, die ervoor zorgt dat de stenen onwrikbaar vast liggen (optimale stabiliteit ook bij draaiend verkeer).

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons