Geen titel

De Bouwbarometer stijgt van 98,4 % in het laatste kwartaal van 2016 naar 99,4% in het eerste kwartaal van 2017. Ondanks dat we de 100% (dan hebben we evenveel optimisten als pessimisten) nog niet hebben gehaald kunnen we hier spreken van een opmars van de bouwsektor in het eerste kwartaal.
De orderboeken zijn zeer goed gevuld en het bouwvolume zit goed. We schrijven het nog niet halen van de magische 100% toe aan de concurrentie van en met buitenlanders, die zorgt voor een grote prijsdruk en tewerkstelling.

Meer dan één derde van de bouwondernemers hebben vandaag meer werk dan in het vorige kwartaal. Voor de komende maanden wordt er een stijging in werkvolume verwacht van door 28% van de ondernemers, slechts 13% denkt minder werkvolume te hebben.

Belangrijk is te onthouden dat de meeste bouwondernemers de toekomst zeer positief inschatten, 24% ziet zelfs zijn rentabiliteit vooruitgaan.

Een vijfde van de ondernemers is op zoek naar personeel. De sterke daling van tewerkstelling lijkt hiermee te zijn gestopt in de bouw.

Hetzelfde aantal (21%) ondernemers verwacht dat de prijzen voor hun werk kortelings zullen verhogen. Prijsdruk en slechte betalers blijven echter nog steeds een stressfactor voor de ondernemer.

De bevraging van de bouwondernemers geeft een zeer aangenaam vooruitzicht voor onze bouwwereld en zal zeker bijdragen tot een betere conjunctuur.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons