Eco Cement verkrijgbaar in zakken van 25 kg !

Holcim, fabrikant en verdeler van cement, biedt haar Eco-cement voortaan ook in zakken aan. 
Dit cement, dat vroeger enkel in bulk verkrijgbaar was, wordt op de markt gebracht in een donkergroene en witte zak. Deze nieuwigheid is een verdere stap in het beleid van de cementgroep om alle zakken uit haar cementaanbod te vernieuwen tussen september 2017 en februari 2018. Hierbij alvast een blik op de vijf grote voordelen van dit Eco-cement. 

1. Een beperkte ecologische voetafdruk

"Dit nieuwe cement in zakken krijgt de naam 'Eco' omdat het een veel kleinere CO2-voetafdruk heeft dan andere cementsoorten, tot 50% lager dan bij portlandcement", aldus Bart Daneels, Commercieel Directeur Cement & Marketing bij Holcim België. Het bedrijf wil zijn CO2-afdruk de komende jaren verder verkleinen, en het Eco-cement is één van de initiatieven in deze richting. 

2. Ideaal voor kleinere projecten

Het Eco-cement is het cement dat in de grote professionele betoncentrales wordt gebruikt. Omdat het nu eveneens in zak verkrijgbaar is, kunnen professionals uit de sector het ook voor kleinere werken gebruiken.

3. Een optimale resistentie

De Eco is een hoogovencement. In vergelijking met de Classic heeft dit cement een tragere binding waardoor de Eco ideaal is om ook bij warmere temperaturen te gebruiken. Het cement heeft ook een hogere sterkteklasse waardoor het aan mortel en beton uiteindelijk een grotere druksterkte zal geven.

4. Duurzame toepassingen

Door z'n samenstelling en hogere sterkteklasse is het Eco-cement uiterst geschikt voor de realisatie van kwaliteitsbeton en in het bijzonder voor beton waar duurzaamheid en betere chemische bestandheid van belang zijn.

5. Een esthetisch resultaat

Een andere belangrijke troef van het Eco-cement is zijn lichtere kleur, waardoor deze beter te combineren is met bepaalde pigmentsoorten. 

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons