Vandersanden neemt innovatieve startup over !

Internationaal baksteenproducent Vandersanden Group (Bilzen) gaat samen met start-up Joseph Bricks uit Maasmechelen. Daarmee haalt Vandersanden het meest innovatieve productieproces voor baksteenstrips in huis.

Joseph Bricks is een start-up die vorig jaar werd opgericht door Wim Heylen (zoon van Joseph Heylen, stichter van de voormalige steenbakkerij Heylen in Veldwezelt) en Matthieu van den Berg (ex-Wienerberger). Ze hebben een uniek procédé ontwikkeld waarmee baksteenstrips geperst worden in een mal. Hierdoor wordt meer dan 50% grondstoffen en energie bespaard.

Vandersanden haalt dus interessante technologie in huis en zal die wereldwijd gaan verkopen. “We waren zelf met gelijkaardig persprocédé bezig om onze eigen variant van deze eco-baksteenstrips te maken”, zegt Jean-Pierre Wuytack, CEO van Vandersanden Group. “Tot dit voorstel van samenwerking ons uit Maasmechelen bereikte. Een geschenk uit de hemel, want samen staan we verder en sterker.”

De fabriek in Maasmechelen is nog in opstart en wordt pas deze maand in gebruik genomen. Intussen zijn er al tests gebeurd met zo’n 30 diverse kleuren van de nieuwe steenstrips. Begin 2018 zal het ruime assortiment wereldwijd worden gedistribueerd.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons