Vasco DX: fluisterstille ventilatie-unit met onovertroffen rendement


Met de nieuwe ventilatie D-unit DX legt Vasco de lat voor balansventilatie opnieuw een stuk hoger. Deze fluisterstille ventilatie-oplossing haalt een onovertroffen rendement en blinkt verder uit door een flexibele en eenvoudige montage.

HOOGSTE RENDEMENT

Met deze DX biedt Vasco het hoogste rendement bij elk luchtdebiet. Dat is te danken aan de ontwikkeling van de Octogon-warmtewisselaar. Deze door Vasco zelf ontworpen warmtewisselaar heeft een grotere interne oppervlakte. Zo behaalt het toestel een hoger rendement dan een traditionele warmtewisselaar. De unit haalt een rendement van 87% bij 400 m³/h. Dat maakt van DX het meest energie-efficiënte ventilatiesysteem op de Belgische markt.

LAAG OPGENOMEN VERMOGEN

Bovendien is de unit aerodynamisch opgebouwd. Dit beperkt de drukverliezen in de unit. Het opgenomen vermogen blijft hierdoor laag. Het hoge rendement, het lage opgenomen vermogen en de automatische en constante debietregeling zorgen voor een forse reductie op het E-peil. Dat maakt van Vasco DX een uitstekende keuze bij de bouw van BEN-woningen.

FLUISTERSTILLE VENTILATIE-UNIT

Vasco DX is aan de toevoerzijde de meest geluidsarme ventilatie-unit op de markt. Dat komt door de uitzonderlijke plaatsing van de toevoerventilator. Deze wordt tussen de unit en de buitenaansluiting geplaatst. De warmtewisselaar doet zo ook dienst als geluidsdemper. Zo kan de unit zelfs ‘s nachts perfect blijven draaien zonder de nachtrust van de bewoners te verstoren. De modulerende bypass zorgt voor een optimaal comfortgevoel, ook in het tussenseizoen. Deze kan geactiveerd worden als de temperatuur binnen oploopt en de frissere buitenlucht een nog hogere binnentemperatuur kan beperken.


VERTICAAL EN HORIZONTAAL MONTEREN


De flexibele montage vereenvoudigt de installatie. Het is mogelijk om de unit niet alleen verticaal, maar ook horizontaal aan de wand of op een vloersokkel te monteren. Dat betekent dat Vasco DX ook in een verlaagde zolderruimte gemakkelijk gemonteerd kan worden. Vasco DX bevat twee binnenaansluitingen aan de boven- en onderzijde. En de unit bevat buitenaansluitingen aan de voor- of achterkant. De installateur kan eenvoudig wisselen van configuratie door de unit om te draaien en het aluminium voorpaneel te verplaatsen. Deze unieke voordelen verhogen de flexibiliteit van het toestel nog meer.
Ook de compacte afmetingen (h 1.330 x b 590 x d 685 mm) en het lage gewicht (49 kg) vergemakkelijken de installatie. Vasco DX valt op met zijn strakke, rechthoekige en slanke vorm. De unit is wit gelakt en heeft een zwart frontpaneel. De volledige omkasting bestaat uit recycleerbaar aluminium.

DRIE MODELLEN

Vasco DX is beschikbaar in drie modellen: afhankelijk van het gekozen model kan de unit tot 400, 500 of 600 m³/h luchtverplaatsing aan. Het is de eerste keer dat Vasco een ventilatie-unit uitbrengt die 600 m³/h aankan.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons