Meer vraag naar raam en rolluik in één.

MEER VRAAG NAAR RAAM EN ROLLUIK IN ÉÉN 

Met de lancering van twee nieuwe opbouwmodellen, OB600 en OB700, breidt Harol haar assortiment rolluiken uit tot een totaalpakket, afgestemd op de strenge Europese energienormen. Deze opbouwrolluiken bieden niet alleen een zeer hoge thermische isolatie (lager E-peil) en veiligheid, maar ook installatiecomfort door een handige, verdoken montage op het raam. Een troef, nu steeds meer klanten met een nieuwbouw- of renovatieproject vragen naar ‘onzichtbaar comfort’. OB600 & 

OB700, ISOLATIE ÉN COMFORT 


De opbouwrolluiken OB600 en OB700 – opvolgers van OB440 en OB450 – lenen zich perfect voor energiezuinige woningen, zowel nieuwbouw als renovatie. Zo voldoen ze vlot aan de EPB-eisen met hun zeer sterke waardes voor luchtdichtheid en thermische isolatie (U ≥ 0,62 W/m²K). De goede akoestische isolatie (tot 39 dB) zorgt voor minder hinder van straatlawaai, terwijl de geïntegreerde hor muggen en andere insecten buiten houdt. Uiteraard verhogen de rolluiken ook de veiligheid en kunnen ze een ruimte verduisteren wanneer nodig. 

OB600 heeft een afgeronde kast (165 x 175, 205 x 215 mm), OB700 een rechte kast (205 x 255, 245 x 255 mm). Beide types laten zich snel en eenvoudig monteren via een clipstechniek, en dit op alle raamtypes (pvc, alu, hout). Ook het onderhoud verloopt gemakkelijk via een interne revisie: bij OB600 is dit frontaal, bij OB700 is er de keuze tussen een frontale revisie (ideaal voor schuiframen) of een revisie langs onder. Deze laatste optie is een bijkomende troef van de OB700, want door de revisie langs onder kan de voorzijde volledig weggewerkt worden waardoor het rolluik langs binnen ook amper zichtbaar is. Verder is er zowel op OB600 als OB700 een aluminium voorplaat mogelijk met poedercoating in alle kleuren, perfect afgestemd op ramen en geleiders.

Nieuwkomers OB600 en OB700, volledig winddicht, zijn op alle vlakken flexibel. Zo kunnen consumenten kiezen uit alle types motoren voor rolluiken (inclusief de ultrastille buismotor SilensioTM met een ‘soft start & stop’-functie die het typische geluid van op elkaar drukkende lamellen uitsluit) en alle lameltypes in pvc en aluminium (waaronder ook de veiligheidslamel ALU42S en de thermische lamel ALU42TH van Harol). De lamellen zijn bovendien in meer dan 30 kleuren beschikbaar, waaronder ook het populaire zwart (type ALU42). 

ROLLUIKEN VOOR ELK TYPE WONING 


Met deze nieuwe rolluiken erbij heeft Harol een totaalassortiment in huis. Voor elk bouwtype is er een oplossing, inclusief ‘weggewerkte rolluiken’ die voldoen aan de strenge energienormen van vandaag. Zo is er nog het superisolerende voorbouwrolluik VR1000 dat bij nieuwbouw voor het raam tussen de spouw gemonteerd wordt (geen koudebrug). Eerder ontwikkelde Harol ook het populaire opbouwrolluik OB910 dat de allerhoogste thermische isolatiewaarde (U ≥ 0,50 W/m²K) haalt, onder meer doordat de kast volledig uit isolatiemateriaal (neopor) bestaat. Door de grootte van de kast (240 x 260, 270 x 260, 278 x 300, 338 x 300) kan de OB910 niet in elke bouwsituatie geplaatst worden. Dit wordt in het Harol-gamma nu mooi opgevuld door de nieuwkomers OB600 en 0B700 met compactere kastmaten en evenzeer topprestaties op vlak van thermische isolatie. 

Met de instapmodellen OB600 en OB700 kan Harol een compleet assortiment rolluiken aanreiken. Isabelle Wintmolders, Marketing manager bij Harol: “Rolluiken blijven populair dankzij hun vele sterke troeven: ze tekenen voor een aangenaam binnenklimaat, isoleren, verhogen het gevoel van veiligheid én dragen bij tot de akoestische isolatie. Mensen willen optimaal genieten als ze “thuis” zijn en rolluiken bieden voor heel wat consumenten het nodige comfort! Wel merken we dat consumenten steeds vaker kiezen voor ‘onzichtbaar comfort’. Met de hedendaagse bouwstijl van ‘less is more’ is er een grote vraag naar rolluiken die zowel langs de buitenkant als langs de binnenkant van de woning onzichtbaar zijn. Opbouwrolluiken worden als een geheel samen met de ramen in de woning geplaatst. Daardoor sluiten ze perfect aan en wordt de kast discreet ingewerkt in de buitengevel. Met deze nieuwkomers is ons gamma nagenoeg compleet en gewapend tegen de allerhoogste energienormen van de toekomst.”

Verwant onderwerp :

Infosessie Bouw Info Limburg 19 september 2019 : Oververhitting van gebouwen en de invloed van de buitenschil hierop - Prof. Arch Jan Moens. 


Schrijf je hier vandaag nog in voor deze infosessie !

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons