Oververhitting van gebouwen - Prof. Arch. Jan MoensKLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN !Gedurende wintermaanden is gratis warmte een voordeel voor de energiebalans in de woning. Deze warmte bestaat uit de interne warmteproductie door dagdagelijkse bezigheden - zoals koken, wassen, baden - en de invallende zonnewarmte. In de zomer kan echter oververhitting optreden wanneer de warmtewinsten te hoog oplopen zonder dat deze opgevangen of geventileerd kunnen worden. Er ontstaat dan een zekere behoefte aan koeling om een comfortabele temperatuur te behouden tijdens zonnige periodes.

Het zou op dat moment een reden kunnen zijn voor de bewoners om deze oververhitting op te vangen met een actief koelsysteem. Aangezien koeling een grote energieverbruiker is, wordt oververhitting best vermeden door één of meerdere maatregelen. Over het algemeen zijn maatregelen tegen oververhitting eenvoudig te integreren in het ontwerp gedurende de initiële ontwerpfasen. 
Als kers op de taart zorgt dit ook voor een energiezuinig en comfortabel binnenklimaat.

We kunnen alvast concluderen dat externe warmte best buiten gehouden wordt gedurende de zomermaanden en interne warmteproductie waar mogelijk beperkt wordtBouw Info Limburg is hét Limburgs bouwplatform voor professionals, ondersteund door 16 marktleiders in hun domein.

9 keer per jaar (*) wordt er een netwerkevent georganiseerd waar bouwgerelateerden zowel informatief als culinair worden verwend. Alle bouwprofs zijn welkom. Beter bouwen doen we immers samen.Inschrijven voor deze sessie is gratis, maar verplicht.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons