‘Transition to a circular economy’


Bouw Info Limburg, Vasco en Viessmann presenteren op 17/10/2019 een infosessie waar de circulaire economy wordt uiteengezet door Ing. Architect Tim Ost (VK Architects & Enginering)

Introductie ‘Transition to a circular economy’

Het belang van circulair bouwen is binnen de bouwsector ondertussen algemeen aanvaard. De transitie naar de circulaire mindset is volop in gang. Ontwerpen en bouwen met een strategie voor de einde levensduur is de nieuwe uitdaging. Het begrip circulaire economie heeft invloed op alle disciplines in de bouw. De definitie en interpretatie die de sector geeft, is daarom ook vaak heel breed. Wat definieert nu een circulair gebouw? Wat is einde levensduur? Hoe kunnen we een gebouw vandaag circular-ready maken, wetende dat de sector nog in volle transitie is? VK architects & Engineers deelt graag hun visie op een toegankelijke circulaire aanpak, vanuit een stand van zaken binnen de huidige markt.

Introductie spreker

Tim Ost is ingenieur-architect en werkzaam bij VK Architects & Engineers binnen de afdeling Sustainable Design. Hij is daar voortrekker van circulair bouwen en vertaalt dit mee naar alle disciplines binnen VK. Het belang van Circulair Bouwen is een kernfocus binnen het architectuur- en ingenieursbureau. Tim zetelt in verschillende vakgroepen (Agoria, WTCB/VCB,…) om de transitie naar circulair bouwen op de Belgische markt mee te versnellen.

Noteer alvast 17 oktober 2019 in je agenda !

Locatie : Riemsterweg 300 Spouwen Bilzen, Aanvang 18u00Bouw Info Limburg is hét Limburgs bouwplatform voor professionals, ondersteund door 16 marktleiders in hun domein.

9 keer per jaar wordt er een netwerkevent georganiseerd waar bouwgerelateerden zowel informatief als culinair worden verwend. Alle bouwprofs zijn welkom. Beter bouwen doen we immers samen.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons