Vasco schenkt ventilatie-unit van 4500 euro aan Hogeschool PXL


DILSEN / DIEPENBEEK – Een laat, maar daarom niet minder mooi nieuwjaarsgeschenk: zo zou je de gloednieuwe ventilatie-unit kunnen noemen die het bedrijf Vasco onlangs aan Hogeschool PXL schonk. De hogeschool zal de ventilatie-unit inzetten om er de installateurs en technische professionals van de toekomst mee op te leiden.


Technische vacatures


Marc Achten, presales manager bij Vasco: “Als bedrijf in de sector van verwarming, koeling en ventilatie hebben we niet alleen oog voor onze klanten en onze omzetcijfers. We denken ook aan de toekomst van onze sector en dan kun je er niet omheen dat er nog altijd heel veel technische vacatures zijn die moeilijk of niet ingevuld raken. Vandaar onze samenwerking met Hogeschool PXL en vandaar ook onze schenking van deze nieuwe ventilatie-unit: we hopen op die manier meer jongeren warm te maken voor de technologieën van de toekomst.”

Living lab


De ventilatie-unit Vasco DX4 heeft samen met de meegeleverde kanalen een marktwaarde van ruim 4500 euro. Intussen hebben de PXL-laatstejaarsstudenten elektromechanica afstudeerrichting klimatisering de unit volledig opgebouwd in hun ventilatielabo. PXL-docent Andy Camps: “Uiteraard zijn we hier heel blij mee. Hoe actueler de technologieën in onze labo’s, hoe beter we onze studenten kunnen voorbereiden op de taken die ze in hun latere beroep zullen uitoefenen. We beschouwen onze PXL-Green & Tech-campus daarbij als een ‘living lab’: alle technische werkzaamheden die in dit gebouw uitgevoerd moeten worden, nemen de student zelf voor hun rekening, uiteraard onder begeleiding. Dankzij die authentieke ‘real life’ opdrachten leren ze de theorie om te zetten naar de praktijk.”

Werkplekleren


“Die praktijk en de koppeling met het werkveld wordt alsmaar belangrijker”, vult Marleen Schepers aan, departementshoofd PXL-Green & Tech. “Zeker nu onze hogeschool ook een hele reeks 2-jarige graduaatsopleidingen aanbiedt. In die opleidingen – onder meer HVAC-systemen, hernieuwbare energiesystemen en elektromechanische systemen – wordt maar liefst een derde van de opleiding ingevuld door werkplekleren. De student leert dan op de werkvloer, bij een bedrijf, in plaats van op de schoolbanken. Nauwe samenwerkingsverbanden tussen industrie en onderwijs – zoals die tussen Vasco en PXL – kunnen we dus alleen maar toejuichen.”


Contactpersonen:


Andy Camps
lector HVAC (heating, ventilation, airconditioning & cooling) Hogeschool PXL
andy.camps@pxl.be
+32 496 20 80 81

Marc Achten
Presales manager Vasco Limburg, Vlaams-Brabant & Antwerpen
marc.achten@vasco.eu
+32 471 50 32 17


Over Hogeschool PXL


Hogeschool PXL heeft het meest diverse aanbod in Belgisch Limburg. Binnen 7 departementen en 2 schools of arts organiseert ze 37 basisopleidingen: 19 bacheloropleidingen (25 afstudeerrichtingen), 2 masters en 16 graduaatsopleidingen. Met vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen, na- en bijscholingen, congressen en seminaries is Hogeschool PXL toonaangevend in levenslang leren. De 100.000 jaarlijkse bezoekers van PXL-Congress bewijzen dit. Ook in praktijkgericht onderzoek staat Hogeschool PXL ten dienste van het werkveld. De 10 expertisecentra van PXL-Research zijn gekend om hun vraaggestuurde no-nonsense aanpak. Met de Universiteit Hasselt werkt Hogeschool PXL doorgedreven samen in de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg. Hogeschool PXL heeft vestigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk, en is een tweede thuis voor ruim 9.200 studenten en 1.041 personeelsleden.

Over Vasco Group


Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit. De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland. Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming. Vasco Group streeft naar optimale ontzorging van haar doelgroepen. Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak. De productiebedrijven bevinden zich in België, Nederland en Polen. Vasco Group telt ca. 600 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Meer info
www.pxl.be/elektromechanica
www.vasco.eu

Op de foto v.l.n.r.: Andy Camps (lector PXL), Patrick Nijs (CEO Vasco), Ewout Champagne, Jesse Van Eynde, Angelo Calo, Hanne Dryvers (PXL-studenten), Marc Achten (Presales manager Vasco).

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons