Corona hinderpremie, wie heeft er recht op ? Hoe kan ik hem aanvragen ?Corona hinderpremie

De corona hinderpremie geldt voor alle ondernemingen met een fysieke locatie (winkel, kantoor, …) in het Vlaams Gewest die rechtstreeks door de Federale Overheid verplicht worden om te sluiten
 
- Zaken die minstens 1 voltijds en volwaardig inkomen (VTE) hebben, komen in aanmerking voor de premie (zaakvoerder telt ook als VTE).
Ook ambulante activiteiten (bv. marktkramers) en ook foorkramers die getroffen worden, komen in aanmerking.

- De premie wordt toegekend per vestiging voor zover in die vestiging minstens één voltijds personeelslid tewerkgesteld is (of meerdere deeltijdsen die samen het equivalent zijn van één VTE). 

- Het aantal premies wordt beperkt tot maximaal vijf per onderneming. In de horecasector is het verplicht sluiten van de eetruimte voldoende om van de premie te kunnen genieten, ook als zij nog afhaaldiensten organiseren.

-Zelfstandigen in bijberoep hebben recht op de premie als zij door de hoogte van hun inkomen dezelfde sociale bijdragen moeten betalen als een zelfstandige in hoofdberoep.

Hoeveel bedraagt de premie?

- eenmalig 4.000 euro voor de komende 21 dagen
- als ze na 6 april moeten sluiten 160 euro per extra dag
- Blijf je open, maar schakel je over naar afhaal, dan blijf je recht hebben op de premie.

Hoe aanvragen?


De onderneming vraagt tijdig en online de corona hinderpremie (en aansluitend de mogelijke bijkomende sluitingspremie) aan, ten laatste binnen de 30 kalenderdagen na de verplichte sluitingsperiode. Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) onderzoekt de aanvraag en toetst hierbij de naleving van de voorwaarden af, opgelegd door de regelgeving. VLAIO neemt nadien de beslissing of de subsidie wordt toegekend. De ondernemer wordt hiervan per e-mail op de hoogte gebracht.

De uitbetaling van de premie gebeurt automatisch na goedkeuring van de aanvraag door VLAIO en enkel op een Belgisch rekeningnummer van de begunstigde onderneming.

Meer info : VLAIO
Via het gratis nummer van VLAIO 0800 20 555 tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 17 uur (op vrijdag tot 16 uur)

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons