UITGESTELD2019 werd voor Ebema een Award jaar, meerdere malen stonden ze op de hoogste trede bij diverse wedstrijden en Awarduitreikingen. Niet bij toeval als we naar de uitgelichte projecten kijken. Een tip van de sluier van de uiteenzetting van 19 maart.


FEBE – de federatie van de Belgische prefab betonindustrie – reikte donderdagavond 28 november in La Sucrerie in Waver haar jaarlijkse FEBE Elements Awards uit. In de categorie Precast in Landscape ging de hoofdprijs naar Ebema. De jury lauwerde de manier waarop de specialist in prefabbeton uit Zutendaal mee bijdraagt tot de leefbaarheid van het nieuwe stadspark De Motten in Tongeren.


Precast in Landscape

De categorie Precast in Landscape focust op bovengrondse projecten in prefabbeton die zichtbaar bijdragen tot de inrichting van de publieke ruimte. De Motten is een gloednieuw stadspark waarin de pas opengelegde Jeker een centrale rol speelt. Tongeren wilde haar nieuwe park omvormen tot een ontmoetingsplaats met ruimte voor recreatie en sport. Ebema droeg hier onder andere toe bij met esthetische zit- en oeverbanken en zitelementen in Smooth zelfverdichtend beton.


Leefbaarheid verhogen

In nauwe samenwerking met aannemer BAM, ontwerpbureau SWECO, de Vlaamse Milieumaatschappij en Fluvius realiseerde Ebema voor Tongeren een totaalproject in prefabbeton. Van sfeervolle oeverbanken en zitelementen rond de Jeker tot waterdoorlatende betontegels aan de parking van cultuurcentrum De Velinx. Zitelementen aan de school biedende wachtende ouders comfort én schermen kinderen af van het verkeer. Naturock betonstraatstenen zorgen voor een harmonieus geheel doorheen het project. Ebema ontwikkelde voor het project ook een gloednieuwe kleur op maat: Silverlight.


Verder zullen volgende projecten in de schijnwerper worden gezet :

B-MINE Beringen - CustumConcrete
The Waterbench by Barbera Standaert - CreativeLab
Privé- tuin met zwembad Ternat - TotaalConceptIn wereldprimeur : CREATON PV SOLAR SYSTEM !

Eind Maart 2020 lanceert Creaton Benelux een totaal innoverend zonnepanelen-systeem.

Het CREATON PV Solar System – Roof integrated Pv System. Het vernieuwende van dit systeem is de micro omvormer techologie toegepast op elk paneel.

Bovendien zijn de panelen geïntegreerd in het dak, wat esthetisch zeer mooie resultaten geeft, maar ook het ventilatieaspect optimaliseert.De bedrijfszekerheid van het CREATON PV Solar System is gegarandeerd door de betrouwbaarheid van onze keuze van leveranciers en de geoptimaliseerde opbrengst per paneel door de micro-omvormer-technologie.

Het nieuwe systeem zal worden toegelicht op de Bouw Info Limburg sessie van 19 maart 2020.

Inschrijven is gratis doch vereist.


INSCHRIJVEN DOE JE HIER 19 maart 2020

Aanvang 18u00
Riemsterweg 300
3740 Bilzen
Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons