De bouw, motor van de economie, verdient een betere ondersteuning !

 


Voor velen staan er grote vraagtekens in de nabije toekomst, wat zal de Covid 19 crisis doen met onze bouwactiviteiten.

De bouwbarometer groeit niet meer maar blijft wel op een behoorlijk, zeg maar hoog niveau. De vooruitzichten zijn goed maar er is nood aan bijsturing van de zekerheid en ondersteuning die de federale overheid geeft aan de diverse sektoren. De bouw, de motor van de economie, heeft voor een goed verder verloop een grotere ondersteuning nodig. Daar zijn Confederatie bouw en Bouwunie uniform in.

Klasse 8 aannemers hebben momenteel nog goed gevulde portefeuilles, de aannemers klasse 4 tot 6 geven aan dat hun orderboek voor meer dan 3 maand staat gevuld. We moeten echter opletten voor de groeivertraging die de economie zal treffen naar aanleiding van de Covid19 pandemie.

Bouwunie vraagt aan de federale regering om zeer dringend werk te maken van bv een btw tarief van 6% voor sloop en heropbouw. Een regel die nu al actief is in 32 Belgische steden, deze moet worden uitgebreid naar het ganse land. De organisatie vindt het ook nodig om een ondersteunende maatregel op federaal vlak uit te vaardigen die een compensatie biedt voor het wegvallen van de Vlaamse woonbonus. Een algemene verlaging van het btw tarief in de bouw zou hier een serieuze stimulans voor de bouw kunnen zijn.

Het is duidelijk dat in de komende weken en maanden beslissend kunnen zijn voor onze motor van de economie.

Op naar een positieve toekomst !
Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons