FLITSCONTROLES COVID 19 mogelijk vanaf vandaag !Flitscontroles vanaf 31/8 op jou bedrijf ? 

Tijdens recente meetings van de sociale partners van de bouwsector en de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) werd door de SIOD toegelicht dat er in het kader van de dringende maatregelen om het Covid-19-virus in te kunnen perken, flitscontroles Covid19 zullen georganiseerd worden in de sectoren die door het M.B. De Crem 22/08/2020 gevat zijn (bouw, schoonmaak, land- en tuinbouw en vleessector).

De SIOD meldt dat deze flitscontroles zullen starten met ingang van maandag 31/8/2020 en zullen georganiseerd worden binnen een periode van één maand. Deze periode is eventueel verlengbaar.

Focus op aanpak Covid


Het is vooral de bedoeling om te sensibiliseren, te coachen en begeleidend op te treden ten aanzien van de werkgevers. Er is afgesproken dat er, als er bepaalde (kleinere en niet flagrante) onvolkomenheden zijn, eerst een waarschuwing zal worden gegeven en niet meteen een proces-verbaal van inbreuk wordt opgemaakt.

Concreet?


Het is belangrijk om in de komende periode de reeds bekende checklist goed toe te passen. 

· Handhygiëne
· Social distancing: 1,5 meter afstand houden in en rond het gebouw
· Mondmaskers
· Algemene hygiëne
· Ventilatie

De Checklist Covid19 (sanitaire maatregelen) is gepubliceerd op de website van de SIOD: https://www.siod.belgie.be/nl/checklists-controle.

Bron : FEMA


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons