100 % circulair isolatiemateriaal, bestaat dat ?

 


Airium™, wat is dat?


Airium™ is een 100% mineraal isolatieschuim op basis van cement, bestemd voor de realisatie van termisch isolerende onderdekvloeren en de isolatie van ondervloeren. Het materiaal is ook geschikt voor uitvullingen van leidingen en opvullingen van holtes.

Airium™ wordt op de bouwplaats geproduceerd met behulp van lokale grondstoffen: een cementgebaseerde coulis en een schuim op waterbasis. Enkel de benodigde hoeveelheid wordt gefabriceerd; afval wordt geminimaliseerd.

In verse toestand is Airium™ een uiterst stabiel maar vloeibaar schuim, waardoor het makkelijk alle hoeken en uitsparingen kan vullen en omhullen. Eenmaal uitgedroogd, zorgt het voor een continue isolatie. De innovatieve technologie, ontwikkeld door LafargeHolcim, anticipeert op de toekomstige vereisten inzake gezonde en circulaire gebouwen.
Zoldervloerisolatie met Airium™AiriumTM is perfect geschikt voor zolderisolatie, omdat het door zijn minerale structuur onbrandbaar is, schimmelvorming voorkomt en beschermt tegen knaagdieren en ongedierte. Bovendien is AiriumTM doorlatend voor waterdamp, waardoor het vocht dat ontstaat door de bewoning van een gebouw kan worden afgevoerd. Het huis blijft dus gezond en goed geïsoleerd.

Het materiaal moet niet worden afgedekt en kan zelfs als er geen onderdak is gebruikt worden, omdat het niet wordt aangetast door de wind. Het verzakt niet en laat geen VOC's vrij.


Deze oplossing biedt tevens een uitstekend comfort tijdens de zomermaanden voor nieuwe en gerenoveerde woningen, dankzij de thermische faseverschuiving die gemiddeld 2 keer beter is dan die van andere veel voorkomende isolatiematerialen.

In functie van het gebruik en het ontwerp van de zolder (ongebruikte zolder, zolder met occasioneel gebruik of bewoonde zolder), kan gekozen worden voor een hogere of lagere dichtheid (tussen 50 en 250 kg/m3).Isolatiechapes en opvullingen met Airium™


Airium™ is eveneens geschikt als onderlaag voor dekvloeren (chapes), waarbij eventuele leidingen en/of niveauverschillen uitgevuld kunnen worden. Het schuim is zeer licht en vloeibaar, zodat het alle hoeken en gaten opvult. Na uitharding bekomt men een doorlopende en duurzame isolatie.

Tijdens de plaatsing van Airium™, bedient één persoon de slang van de pomp en verdeelt een tweede persoon het schuim met behulp van een spaan. Nadat het schuim op het juiste niveau is gebracht, wordt het oppervlak geëgaliseerd met behulp van een lat of plank.


Airium™ combineert dus twee stappen in één: uitvulling en isolatie. Er zijn geen omslachtige snij- of assemblagehandelingen vereist en het schuim plakt amper, hetgeen een snelle en propere plaatsing mogelijk maakt. AiriumTM moet niet geschuurd worden voor de plaatsing van vloerverwarming.
Andere toepassingen zijn mogelijk met Airium™

AiriumTM kan ook worden gebruikt om platte daken ("warme" daken) te isoleren. Het laat dan toe om de afschotlaag en de isolatie te in één handeling te combineren.

AiriumTM kan ook in vele andere toepassingen worden gebruikt (bijv. prefabricage, isolerende betonblokken, het opvullen van kruipkelders, etc.). Onze filosofie is om nauw samen te werken met meerdere partners en professionals in de sector.

Om andere mogelijke toepassingen te ontdekken, kunt u ook de website Airium.com bezoeken.

U heeft een idee voor een toepassing of een specifieke behoefte en u denkt dat AiriumTM u kan helpen? 

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons