Fluisterstil, altijd het gevoel van buiten te zijn. Ventillatie zoals het zou moeten zijn.



De kracht van fluisterstille ventilatie.

Om de kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, is een goede ventilatie onontbeerlijk. Sterker nog, bij nieuwbouw of grote renovaties is een ventilatiesysteem verplicht! Geen nood met de ventilatie-oplossingen van Vasco maakt u altijd de juiste keuze! Onvoldoende afvoer van vervuilde of vochtige lucht leidt tot vochtproblemen, waardoor schimmels en bacteriën welig tieren. Dat zorgt voor lichamelijke ongemakken, zoals een droge keel, ademhalingsproblemen en allergieën. Vandaar het belang van een degelijk ventilatiesysteem bij nieuwe en goed geïsoleerde bestaande huizen. Want hoe hoger de isolatiegraad van uw woning, hoe groter de noodzaak aan ventilatie, omdat de vervuilde lucht dan niet meer op natuurlijke wijze kan ontsnappen langs spleten en kieren, zoals bij oudere en minder goed geïsoleerde woningen.

Waarom mechanische ventilatie een must is voor elke woning ?

Woonkwaliteit is niet alleen afhankelijk van je interieurkeuzes en de beschikbare ruimte, ook comfort en welzijn spelen een rol. En wie welzijn zegt, zegt luchtkwaliteit. Als je woning onvoldoende verse luchttoevoer krijgt, dreigen er namelijk vochtproblemen te ontstaan, met bijhorende schimmels en bacteriën. Die hebben onvermijdelijk een impact op je lichaam: van een droge keel tot ademhalingsproblemen en allergieën. Met een mechanisch ventilatiesysteem voorkomen we deze problemen.

Decentraal ventileren.

Ventileren is een absolute must. Het is al jaren een verplichting bij nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Maar ook wie zijn bestaande woning niet helemaal verbouwt, heeft nood aan ventilatie. Denk maar aan de vele na-geïsoleerde woningen die te kampen hebben met vocht- en schimmelvorming. Hiervoor biedt Vasco de ultieme oplossing: decentraal ventileren. Het concept is even geniaal als eenvoudig: het aanzuigen van verse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht gebeurt met één enkele ventilatie-unit. Het is niet nodig om luchtkanalen weg te werken zoals bij een ventilatiesysteem C of D, terwijl u toch optimaal en energiezuinig ventileert mét warmteterugwinning! En dat door eenvoudig een decentrale ventilatie-unit te monteren in de gewenste ruimte. Enige voorwaarde is dat de ruimte grenst aan de buitenomgeving. De decentrale ventilatie-units van Vasco zijn ideaal voor kleinere renovaties en als nabehandeling bij reeds geïsoleerde woningen die niet over een ventilatiesysteem beschikken. De unit stelt woningeigenaars in staat om efficiënt en zonder veel moeite hun leefcomfort te verhogen.

Klassieke 'passieve' ventilatie volstaat niet !

Comfortabel woonklimaat

Ventilator DX Vasco ventilatie zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en dit het hele jaar door. Het beschikt over een F7 filter voor de toevoerzijde en een G4 filter voor de afvoerzijde. Vasco ventilatie staat bekend om silent ventilation. Zowel geluid van buiten als van binnen worden gedempt door het unieke kanalensysteem en interne akoestische isolatie, die voorzien is in de ventilatie-unit. Tenslotte zorgen de ultra zuinige ventilatoren in het Vasco ventilatiesysteem voor een laag verbruik.

Zomernachtventilatie

Meer info : Vasco

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons