Nieuwe kalksteengroeve voor Holcim België !

HOLCIM BELGIE INVESTEERT !


De steengroeve van Givet - een bron van duurzame en kwaliteitsvolle bevoorrading

Holcim (België) N.V. neemt de groeve van Givet over, gelegen in het noorden van het departement Ardennes, in het noordoosten van Frankrijk. Deze kalksteenontginning zal de Belgische onderneming in staat stellen haar aanbod van kwaliteitsgranulaten voor de productie van beton te versterken, haar verkoop in Noord-Frankrijk te ontwikkelen en haar beleid van duurzame ontwikkeling voort te zetten.

EEN ZEER GEWAARDEERDE KALKSTEEN


Net zoals gesteentes aangetroffen in veel andere Belgische afzettingen, is de kalksteen van Givet – met zijn glinsterende donkerblauwe kleur – een bijzondere kalksteenvariëteit. De steen werd sinds de 17e eeuw op grote schaal geëxploiteerd en werd gebruikt als bouwsteen voor vele huizen en voor de Romaanse doopvonten van verschillende kerken in de regio.

Hij werd ook gebruikt als gevelsteen en voor de renovatie van oude gebouwen, stoeptegels, boordstenen en verschillende kades en bruggen in Parijs.

EEN AANVULLEND INSTRUMENT


Vandaag de dag is de steengroeve van Givet – met een exploitatievergunning van een miljoen ton per jaar – een uitstekende bron van hoogwaardig granulaat voor stortklaar en geprefabriceerd beton, maar ook voor wegen- en infrastructuurwerken.

Door de aankoop van de steengroeve op Franse bodem in de buurt van de Frans-Belgische grens, vervolledigt Holcim (België) N.V. zijn bestaande actieradius dat tot nu toe 6 steengroeves in ons land omvatte, waaronder die in Leffe, bij Dinant, op ongeveer 30 km van Givet. Deze versterkte aanwezigheid in de Belgische en Franse Ardennen zal Holcim in staat stellen zijn verkoop in het noorden van Frankrijk te ontwikkelen.

EEN DUURZAME LOGISTIEK


Bovendien beschikt de steengroeve van Givet over twee andere troeven die Holcim overtuigden. In de eerste plaats past de groeve, dankzij de ligging aan de oevers van de Maas (noordelijke tak van het Canal de l'Est), de laadkade en de directe toegang aan de productiesite, perfect in de logistieke binnenvaart van Holcim.

Verder is de site ook aangesloten op het spoorwegnetwerk, waardoor vervoer per trein mogelijk is. Holcim kan dus de Belgische en Franse markt bevoorraden met twee ‘zachte’ transportmiddelen die perfect aansluiten bij de logica van duurzame ontwikkeling, die de Belgische onderneming bijzonder nauw aan het hart ligt.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons