Holcim België neemt deel aan het project van Living Tomorrow en draagt bij aan een duurzame toekomst

 


Engagement voor een duurzame bouwsector, alsook de dialoog aangaan met verschillende stakeholders over ons dagelijks leven en de steden van morgen: twee prioritaire doelstellingen voor Holcim België.


De groep LafargeHolcim – waarvan Holcim België deel uitmaakt - neemt al jarenlang initiatieven ten gunste van duurzaamheid in de bouwsector. Zo was het afgelopen september het eerste wereldwijde bouwmaterialenbedrijf dat de Net Zero Pledge-belofte ondertekende en zich bij het Science Based Targets-initiatief (SBTi) aansloot.

Bart Daneels, CEO van Holcim België: «Daarnaast is het voor Holcim België essentieel om ideeën en visies voor de toekomst uit te wisselen met andere spelers, niet alleen op het gebied van duurzaamheid en CO2-neutraliteit, maar ook rond thema's als smart homes & consumer services, smart mobility, smart health & care, smart buildings en smart cities & industry.»

Living Tomorrow biedt een uitstekende gelegenheid om de ondernemers en andere partners van dit project te ontmoeten, dat tot doel heeft verschillende opvattingen van het leven, het huis en het kantoor van de toekomst te presenteren.

Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow: «Innovatie blijft vaak de verre toekomst, waarbij het concrete ontbreekt. Wij maken bij Living Tomorrow de brug tussen idee en realisatie. We laten bedrijven over het muurtje van hun eigen organisatie kijken. We brengen sectoren samen. Bovendien laten we het grote publiek de innovaties ook ervaren in onze gebouwen. De toekomst tonen en helpen realiseren is al 25 jaar onze sterkte.»


HET MATERIAAL VAN DE TOEKOMST


Dankzij zijn thermische inertie is beton een gegeerde oplossing om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren. Een ‘Lifecycle Analysis’ van gebouwen laat zien dat beton het ultieme duurzame bouwmateriaal is. En dat is niet alles. Vanwege de voor de hand liggende kwaliteiten inzake sterkte, duurzaamheid van de componenten en structuren, evenals akoestische weerstand, heeft beton een heleboel voordelen. Tot op het punt dat het, zelfs in 2021, het materiaal van de toekomst blijft. Bovenal omdat het een duurzaam en volledig recycleerbaar product is.

CO2-NEUTRALE PRODUCTEN


Voor Living Tomorrow en Holcim leek het voor de hand liggend om het nieuwe beton ECOPact te integreren in het nieuwe complex: een concept die twee koolstofneutrale betonsoorten omvat - ECOPact ZERO en ECOPact ZERO + - gebaseerd op 5 strenge eisen:


Het gebruik van grondstoffen met een lage ecologische voetafdruk.
CO2-neutraal of CSC (Concrete Sustainability Council) gelabelde productie-sites.
Transport van beton met Euro 6-voertuigen.
Een analyse van het koolstofgehalte, die na afloop van elk project door een externe organisatie wordt uitgevoerd en gevalideerd.
Compensatie van het aandeel van de onsamendrukbare CO2-uitstoot door te investeren in gecertificeerde duurzame ontwikkelingsprojecten in samenwerking met CO2logic en de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij.

WENS  OOK JIJ DUURZAAM TE BETONEREN ?

Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie over het beleid dat Holcim België heeft geïmplementeerd om de CO2-voetafdruk van beton te helpen reduceren:

Laurent Leclerq
Sales Manager
Gsm: +32 478 82 08 36
laurent.leclercq@lafargeholcim.com


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons