Ebema investeert in zijn service, uitbreidingplannen worden realiteit !


Ebema investeert in zijn installaties in Zutendaal.


De gekende producent van betonproducten Ebema krijgt officieel groen licht om de productie uit te breiden. Na een recordjaar, waarin 52 miljoen euro omzet werd gerealiseerd, moet een bijkomende zone ruimte bieden om het groeitraject aan te houden. Dit heet: het ijzer smeden als het heet is, want het is vooral door de coronacrisis dat het grote publiek extra heeft geïnvesteerd in de opwaardering van de eigen tuin, en daarvoor massaal is gaan shoppen voor tegels, klinkers en andere producten van Ebema…

De uitbreidingsplannen van Ebema zijn niet nieuw. Het bedrijf van de familie Panis ijvert al jaren voor een oplossing die moet toelaten om de grillige perceelsgrenzen te herschikken en daar nieuwe faciliteiten op te bouwen. Twee jaar geleden had het Limburgse provinciebestuur al ingestemd met een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan, waarbij enerzijds een zone aan het Albertkanaal vrijkomt als los- en laadplaats, en elders ruimte ontstaat om bijkomende productiemachines te plaatsen.

Investeringen in service worden altijd geapprecieerd. 


Als laatste fase van het vergunningstraject, heeft Vlaams minister Peeters nu de plannen definitief goedgekeurd. “Hierdoor kunnen we beter inspelen op het vervoer van afgewerkte producten via het water”, aldus co-CEO Sonja Kuypers. “Er komt ruimte om just-in-time-leveringen ’s nachts klaar te maken voor verzending, zodat ze vroeg in de ochtend naar klanten kunnen verscheept worden.

Productie eenheid uitbreiden om de groei te garanderen.


Bovendien krijgen we nu de mogelijkheid om extra fabrieken te bouwen. Dat is nodig, want na een recordjaar met 52 miljoen euro omzet, willen we het groeipad verder bewandelen en dus moet onze productiecapaciteit uitgebreid worden.”

Aan de slag.


Wie het in detail wil weten: deze operatie past in de ambitie van de Vlaamse regering om via het zogenaamde Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) ruimte voor watergebonden activiteiten vrij te maken. Anderzijds laat de herconfiguratie van de grondconcessie, uitgegeven door De Vlaamse Waterweg, een uitbreiding aan Ebema toe van zo’n 50.000 m². 

En nu: aan de slag!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons