Omdat een groen leefmilieu voor iedereen belangrijk is, velux neemt stappen om onze planeet actief te beschermen !

 


Het is geen geheim dat de aarde onze hulp nodig heeft. Daarom streven we bij VELUX naar duurzaamheid, zowel bij het fabriceren van onze dakramen als bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van huizen door middel van dakramen.

Ons duurzaamheidsbeleid


Het duurzaamheidsbeleid van VELUX is opgebouwd rond vier pijlers. Dit zijn de gebieden waarop wij als bedrijf de verantwoordelijkheid willen nemen:
Energie en klimaat: We trachten systematisch de ecologische voetafdruk van onze productie en producten te verminderen.
Productie zonder afval: We streven er voortdurend naar om onze hulpbronnenefficiëntie te optimaliseren en hebben een zero waste visie voor onze productielocaties.
Duurzame inkoop: We willen ons gebruik van duurzame materialen - zoals het hout in onze producten - maximaliseren.
Veilige, gezonde werkplek: We streven ernaar om alle arbeidsgerelateerde ongevallen en beroepsziekten te elimineren.

Duurzaam leven door dakramen


VELUX is de wereldleider op het gebied van dakramen geworden door haar meest voorkomende natuurlijke hulpbron - de zon - uitstekend te gebruiken. We doen dit door milieuvriendelijke producten te ontwikkelen, produceren en promoten.

Hoogwaardige, energiezuinige dakramen zijn belangrijke stukken die worden opgenomen in de groenste huizen van vandaag. Daarom is het onze topprioriteit om de meest moderne technologieën te gebruiken zodat onze producten zo energiezuinig mogelijk zijn. Om bijvoorbeeld warmtewinst door de UV-stralen die door uw dakraam komen te minimaliseren en uw huis te verwarmen, hebben we argongas tussen de geïsoleerde ruiten van al onze glasproducten ingebouwd. Dit maakt ons glas tot een van de meest energie-efficiënte in de industrie. En dat is nog maar het begin want bij VELUX begrijp we dat duurzaam leven de manier van de toekomst is.

Gevoeligheid bij productie


Bij VELUX draait alles om het milieu. We zorgen er daarom voor dat alle onderdelen van ons productieproces - inclusief productontwerp, grondstoffen, productiemethoden en technologisch geavanceerde apparatuur - voldoen aan de hoogste normen voor milieustandaarden. Om onze doelstellingen van duurzame productiepraktijken te bereiken, werken we continu aan een betere, ecologische en veiligere aanpak.

Op alle gebieden van ons productieproces is VELUX bijvoorbeeld vrijwel emissievrij. We doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat we materialen gebruiken die zo onschadelijk mogelijk zijn. Dat betekent dat al onze verven en afwerkingen op waterbasis zijn voor een veiligere verwijdering en om vluchtige stoffen die in het milieu vrijkomen te verminderen.

Wij geloven dat we een directe verplichting hebben tegenover onze omgeving. Door de innovaties die we hebben doorgevoerd, hebben we onze duurzame productiedoelen kunnen bereiken en overtreffen.

Maar daar stoppen we natuurlijk niet: hoewel we onze traditie van kwaliteit en vakmanschap hoog houden, zullen we ook onze inspanningen voor het milieu dag na dag zo goed mogelijk blijven beoordelen en ontwikkelen.

Duurzaamheid in cijfers


Nu we wat dieper zijn ingegaan op hoe VELUX steeds duurzamer wil zijn, zijn hier enkele snelle feiten en statistieken over duurzaamheid en VELUX producten:

  • VELUX fabrieken hebben hun uitstoot van CO2 met 34,2% verlaagd vergeleken met 2007
  • 97% van de afvalstoffen van de productie van VELUX-dakramen wordt gerecycleerd.
  • 99,5% van het hout dat wordt gebruikt in VELUX dakramen en dakramen komt uit gecertificeerde, duurzame bossen.
  • Van onze installateurs is 98% het ermee eens dat VELUX producten hoogwaardige, betrouwbare producten zijn.
  • VELUX blijft het Global Compact van de Verenigde Naties ondersteunen en zet zich in voor het initiatief en de principes ervan.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons