MET ECOPLANET ZERO STAAT 2022 VOOR HOLCIM IN HET TEKEN VAN EEN KOOLSTOFNEUTRALE TOEKOMST

 


Een volledig CO2-neutraal cement, even performant of zelfs nog performanter voor het merendeel van de toepassingen: dat is ECOPlanet ZERO , een revolutionaire cement in zak gelanceerd door Holcim. Een primeur in België bij de start van 2022. 

Producenten, aannemers, bouwmeesters, beleidsmakers, aanbestedende overheden, eindgebruikers enz. We zijn allemaal stakeholders in een sector die meer en meer wil inzetten op duurzame oplossingen om verantwoord te bouwen. Met zijn ECOPact ZERO - en ECOPact ZERO+ -beton was Holcim eerder al met succes de juiste weg ingeslagen. In het verlengde van zijn engagement focust de onderneming zich nu ook op zijn cementproducten: met ECOPlanet ZERO zet Holcim vandaag een gigantische stap vooruit. 

0% CO2 : EEN PRIMEUR 


ECOPlanet ZERO is het eerste volledig CO2-neutrale cement in zakken dat op de Belgische markt wordt aangeboden. Die koolstofneutraliteit wordt bereikt door de selectie van materialen met lage milieuvoetafdruk en de optimalisatie van het productieproces, maar ook door de volledige compensatie van de onsamendrukbare CO2-uitstoot. Hoe compenseert Holcim die CO2-uitstoot? Door te investeren in gecertificeerde duurzame ontwikkelingsprojecten in samenwerking met het bedrijf CO2Logic en de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij. Dankzij onze samenwerking met de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij kunnen we in België het project ‘Treesforfuture’ (het vroegere Arboretums-project) ondersteunen. Door het ontwikkelen van nieuwe boomsoorten bereidt dit project de Belgische bossen van morgen voor op de klimaatverandering. TOPKWALITEIT 


Voor Holcim gaat duurzaam bouwen hand in hand met uitzonderlijke kwaliteit. Want als we echt willen dat de bouwsector zich inzet voor een duurzame toekomst, dan is het van essentieel belang dat onze baanbrekende producten zo ruim mogelijk worden ingezet. Daarom werd ECOPlanet ZERO uitgerust met eersteklas eigenschappen, o.a. op het vlak van verwerkbaarheid en sterkteontwikkeling. Dit hoogperformante cement is dus perfect geschikt voor de meeste toepassingen. 

Wenst u meer informatie te ontvangen over ECOPlanet ZERO? Aarzel niet om ons te contacteren.Gert Corvers
Marktverantwoordelijke Cement
0032 475 611 307


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons