Chape Drain, Cantillana's waterdoorlatende dekvloermortel verkrijgbaar in zak, bulk en bigbag!

 In een studie, uitgevoerd door Sumaqua in opdracht van VLARIO overlegplatform (d.d. april 2018)*, blijkt dat vandaag 14,5% van Vlaanderen is verhard. Bijkomende verharding heeft nefaste gevolgen, zoals wateroverlast, verdroging en hittestress.

Extra verharding aangesloten op rioleringen, leidt rechtstreeks tot meer rioleringsoverstromingen daar er onvoldoende water wordt opgeslagen in de bodem. Hierdoor is er tevens risico op watertekort tijdens periodes van lange droogte, waardoor planten verdrogen met een verarming van biodiversiteit tot gevolg.

Combinatie van duurzaamheid en esthetiek

Met de waterdoorlatende dekvloer Chape Drain biedt Cantillana ecologische en duurzame systeemoplossingen waarbij verzakkingen, scheuren en opvriezen van o.a. terrassen en opritten worden tegengaan. Met Chape Drain kan worden voldaan aan lokaal en/of regionaal gestelde eisen, inzake drainerende eigenschappen van verhardingen.

Chape Drain kan toegepast worden met verschillende types afwerking zoals grindstabilisatie, kasseien/platines, natuursteen of keramische tegels en kunstgras. Zo wordt steeds getracht om ecologie en gewenste esthetiek met elkaar te combineren tot een duurzaam geheel.

Toepasbaar op alle ondergronden

Cantillana biedt twee versies van Chape Drain aan, afhankelijk van de belasting die het systeem na plaatsing zal ondervinden. Chape Drain 15 werd ontwikkeld voor licht belaste toepassingen zoals voetgangersverkeer en Chape Drain 25 werd ontwikkeld voor zwaarder belaste toepassingen zoals personenauto’s. Opbouw altijd in functie van type ondergrond.

Beschikbaar in silo, mini-silo, big bag en zakken

Elke werf is anders, het is dus van belang een logistieke oplossing aan te bieden die is aangepast aan de beperkingen van de beschikbare ruimte, de omvang van de locatie en de vereiste productiviteit. Cantillana biedt Chape Drain kant en klaar in silo, mini-silo, big bag en zakken van 25 kg aan, waarbij dezelfde kwaliteit wordt gegarandeerd dankzij de industriële productsamenstelling.

 

Chape Drain in combinatie met Joint’fill® Drain

Om een volledig drainerend systeem te bekomen, kan geopteerd worden voor een opbouw met Chape Drain in combinatie met Joint’fill® Drain. Joint’fill® Drain is een waterdoorlatende polymeervoeg voor bestrating en bestand tegen erosie, wind en vorst en ideaal voor watergevoelige omgevingen of plaatsen waar stedenbouwkundige regels gelden m.b.t. drainerende verhardingen.

Bekijk hier onze video ‘Chape Drain met platines en waterdoorlatende voegen Joint’fill® Drain’:

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons