Holcim versterkt zijn Solutions & Products afdeling met overname van Cantillana !

 Holcim is een overeenkomst aangegaan voor de overname van Cantillana, een toonaangevende leverancier van specialistische bouwoplossingen in België met een geschatte netto-omzet in 2022 van EUR 80 miljoen. 

Cantillana's uitgebreide ervaring in gevelconstructiesystemen en externe thermische isolatie composietsystemen zal Holcim's positie in gebouwrenovatie en energie-efficiëntieoplossingen verder versterken, voortbouwend op de recente acquisities van PRB Group in Frankrijk, PTB-Compaktuna in België en Izolbet in Polen. 

Met meer dan 200 medewerkers en negen productiefaciliteiten in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, zal Cantillana's voetafdruk en productportfolio extra synergieën genereren binnen het bedrijf en de groei van Solutions & Products in Europa versnellen. 

Miljan Gutovic, Regiohoofd Europa Midden-Oosten Afrika: “Ik ben verheugd om Cantillana toe te voegen aan de Holcim-familie als een nieuwe stap in onze uitbreiding van Solutions & Products, ter bevordering van 'Strategie 2025 – Accelerating Green Growth'. Deze toevoeging versterkt onze aanwezigheid in Europa nog verder, met name op het gebied van gebouwrenovatie en energie-efficiëntieoplossingen. Voortbouwend op de ondernemersvisie van de familie Stadsbader, kijk ik ernaar uit om te investeren in het volgende groeitijdperk van dit bedrijf en hun werknemers hartelijk te verwelkomen in de Holcim-familie. Samen kunnen we een grotere rol spelen in het bieden van innovatieve en duurzame oplossingen voor energiezuinige gebouwen.

” Cantillana is een familiaal bedrijf gevestigd in België. Het is 100% eigendom van de familie Stadsbader. Cantillana werd in 1875 opgericht in Sint-Niklaas (België) als een filiaal van een bouwbedrijf en in 1982 werd het bedrijf overgenomen door de Stadsbader Groep. 
De geografische voetafdruk van Cantillana is zeer complementair aan de PRB Group, net als zijn productportfolio met PTB-Compaktuna. 

De overname bevordert Holcim's "Strategie 2025 - Versnellen van groene groei" met als doel haar Solutions & Products-activiteiten tegen 2025 uit te breiden tot 30% van de netto-omzet van de Groep, en de meest aantrekkelijke bouwsegmenten te betreden, van daksystemen tot isolatie en renovatie.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons