Baanbrekende technieken positioneert Holcim België als innovatieleider op het gebied van decarbonisatie !

 


Holcim zet nieuwe stappen in hun prestigieus project #GO4ZERO, een gloednieuwe fabriek die in 2025 moet bijdragen aan de duurzame onwikkeling en decarbonisatie van hun cementproces.

#GO4ZERO past baanbrekende technieken toe en positioneert ons land als innovatieleider op het gebied van decarbonisatie. Het effent de weg naar een Green Valley rond de productie van koolstofarme bouwmaterialen met een lage CO2-voetafdruk, nieuwe grondstoffen en producten gemaakt van afgevangen CO2, en de circulaire economie.

Graag brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, dat geleidelijk de verschillende stadia doorloopt om uiteindelijk te komen tot de voltooing van het GO4ZERO-project 👇

#GO4ZERO streeft er niet alleen naar de huidige cementproductiecapaciteit veilig te stellen, maar ook een concrete oplossing te bieden in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Holcim België wil investeren in nieuwe infrastructuur om de best beschikbare technologieën te integreren en zo ongeëvenaarde operationele, economische en milieuprestaties te garanderen. De twee huidige ovens maken gebruik van krijt, waarvan de plaatselijke afzetting het einde van zijn levensduur heeft bereikt, in een proces dat bekend staat als het 'natte proces'. De geplande oven ter vervanging zal in lijn met de huidige oven een capaciteit van 6000 ton per dag bereiken. Er zal kalksteen worden gebruikt, dat rijk is aan calciumcarbonaat maar veel minder vochtig is dan krijt, in een proces dat bekend staat als het 'droge proces'. Deze omwenteling qua grondstof en technologie zal de totale CO2-uitstoot met bijna 30 verminderen.

Meer info over het project vind je hierMeest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons