Overname Cantillana door Holcim !

 
Woensdag 21 september werd de overname van Cantillana door Holcim bekrachtigd. Deze transactie maakt deel uit van de Holcim-strategie voor de afdeling ‘Solutions and Products’, die als doel heeft dit bedrijfssegment te laten uitgroeien tot 30% van de netto-omzet van de groep tegen 2025.

Negen productiesites in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland


Cantillana is een Belgische onderneming en marktleider in mortels, lijmen, isolatiesystemen en andere duurzame bouwoplossingen, met een geschatte netto-omzet van 80 miljoen euro voor 2022. Cantillana telt meer dan 200 werknemers en negen productiesites in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Hun aanwezigheid in de markt en productenaanbod levert bijkomende synergieën op voor de hele onderneming en versnelt de groei van ‘Solutions and Products’ in Europa. Cantillana’s doorgedreven ervaring in mortels, lijmen en gevelbouwsystemen zal de positie van Holcim op het vlak van bouwrenovatie en energie-efficiënte oplossingen verder versterken.

Ambitie in innovatie en duurzame ontwikkeling.


Met de overnames van Cantillana en Compaktuna, eerder dit jaar, beantwoordt Holcim aan de noden van bouwspecialisten inzake geavanceerde bouwoplossingen. Holcim zet zo een stap voorwaarts in zijn ambitie om dé wereldleider te worden in innovatieve en duurzame bouwoplossingen.

Accelerating Green Growth Holcim Group.


Bart Daneels, CEO Holcim België: “Met deze overname schakelen we een versnelling hoger in het uitrollen van Holcims strategie voor 2025: Accelerating Green Growth. Doel is om het segment ‘Solutions and Products’ uit te breiden tot 30% van de netto-groepsomzet tegen 2025. De overname van Cantillana versterkt de aanwezigheid van Holcim België op de markt van de mortels, lijmen, isolatiesystemen en andere duurzame bouwoplossingen. Het productaanbod is uitermate complementair met dat van het bedrijf Compaktuna dat onze rangen eerder dit jaar vervoegde.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons