Designing with daylicht in mind - Joël Sels (infosessie 17.11.2022)Controleert u het daglicht in uw gebouwen? Gebruikt u het maximaal? Er zijn nog zo veel dingen te ontdekken, te verkennen, zo veel uitdagingen.

De architect, de verkenner !

De architect is in dit avontuur de verkenner, hij moet het voortouw nemen, het initiatief. Dit is veel voor hem en hij weet vaak niet hoe er aan te beginnen.Wij, VELUX, zijn er om te helpen, om te inspireren. Licht en ventilatie zitten in ons DNA. We hebben producten, natuurlijk, maar we zijn ook een innovatief bedrijf dat veel belang hecht aan onderzoek.Het is niet genoeg om openingen naar de hemel te kunnen maken. Je moet het licht begrijpen. Als je het begrijpt, kun je manieren vinden om het te beheersen,... je kunt het versterken of je ertegen beschermen., Hoeveel openingen voorzie ik?; Hoe groot moeten ze zijn en Waar plaatsen we ze? Samen met de architect vinden we oplossingen tegen verblinding en oververhitting door gebruik te maken van de gebouwschil: met als doel zo LOW TECH mogelijk te kunnen werken. Dit onderzoek naar de schil, vanaf de ontwerpfase, kan de hele ervaring en vorm van onze gebouwen bepalen met als resultaat niet alleen welzijn voor de toekomstige bewoners, maar ook voor het milieu, de portfolio van de architect en de portefeuille van de bouwheer.

Designing with daylicht in mind

  • Met sprekende voorbeelden: ontwerpen met de Daylightvisualiser
  • Een korte inleiding tot de nieuwe daglichtnorm EN 17037
  • The Geometry of Daylight & Concept Buildings

Zoals altijd zal de Bouw Info Limburg infosessie worden afgesloten met een aangenaam netwerkmoment voor de bouwprof, vergezeld van een walking diner.

Inschrijven is gratis, doch verplicht.

17.11.2022

Plaats van event : Riemsterweg 300 3740 Bilzen

Aanvang 18u30

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons