Kan uw familiebedrijf genieten van fiscale gunstregimes ? Bouw Info Limburg informeert !DOWNLOAD DE PRESENTATIE HIER

Ongeveer 80% van alle Belgische bedrijven zijn familiebedrijven. Niet alleen vertegenwoordigen zij het grootste aandeel in tewerkstelling, maar zij zijn ook goed voor 33% van het Bruto Binnenlands Product. Het is in ieders belang dat deze bedrijven kunnen groeien, en vervolgens kunnen overgaan op de volgende generatie.

Ruim twee derde van de familiale ondernemers hoopt op een familiale opvolging. Helaas leert de praktijk dat amper de helft van de familiale bedrijven overgaat naar de tweede generatie, en slechts 10% bereikt de derde generatie. Eén van de redenen hiervoor is de angst van de familiale ondernemer voor fiscaal ongewenste gevolgen, alsook de angst voor het controleverlies over het bedrijf wanneer het bedrijf te vroeg wordt overgelaten aan de kinderen.

Onterecht. De wet voorziet in verschillende fiscale gunstregimes voor familiale bedrijven, alsook kan de angst voor het controleverlies eenvoudig geëlimineerd worden door het toepassen van enkele juridische technieken.

Mr. Lode Vos, advocaat bij Adlex Advocaten en Bemiddelaars en gespecialiseerd in het ondernemings- en vennootschapsrecht, zal op 17 november 2022 een toelichting geven over hoe uw familiebedrijf kan genieten van een fiscaal gunstregime bij de overdracht aan de volgende generatie.

De keuze tussen de vererving, een schenking of een verkoop wordt zo veel eenvoudiger. Daarnaast zal er kort ingegaan worden op enkele technieken die de controle over het bedrijf door de pater en mater familias veiligstellen in geval van een (fiscaalvriendelijke) overdracht van het bedrijf.

Zoals altijd zal de Bouw Info Limburg infosessie worden afgesloten met een aangenaam netwerkmoment voor de bouwprof, vergezeld van een walking diner.

Inschrijven is gratis, doch verplicht.

17.11.2022

Plaats van event : Riemsterweg 300 3740 Bilzen

Aanvang 18u30

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons