Internationale award voor renovatie KMSKA met Gyproc®


Vakmanschap en creativiteit van SRBA Construction Belgium bekroond met Internationaal Gyssum Trophy in categorie 'Niet Residentieel'.

Op 28 april heeft Saint-Gobain prijzen uitgereikt voor de 13e editie van de Gypsum International Trophy. Van Amerika tot Azië en van Europa tot Afrika streden de meest getalenteerde en bekwame aannemers om één van de 15 prijzen in zes categorieën: 

Gipsplaten, Pleister, Residentieel, Niet- Residentieel, Innovatie en Plafonds. In elke categorie werden twee prijzen uitgereikt: de winnaar en de runner-up. Naast deze prijzen maakte Saint-Gobain ook de President’s Prize en de Grand Prix bekend. Nieuw deze editie was de Façade Prize. De deelnemende aannemers combineerden in hun projecten vakmanschap en creativiteit met Saint- Gobain pleister- en droogbouwsystemen en zetten verbazingwekkende hoogwaardige projecten neer.

Indrukwekkende renovatie

SRBA Group Belgium won in de categorie Niet-Residentieel de eerste prijs voor de ingrijpende renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. In deze zware categorie namen ze het op tegen 21 andere internationale projecten. Deze award is een bekroning op het vakmanschap van SRBA Group Belgium. Dit project is een mooie combinatie van technische knowhow en creativiteit met Gyproc® producten en systemen.

High-end uitvoering

Het KMSKA onderging een volledige transformatie. Naast de renovatie van het bestaande museum werden vier historische patio's aan het gebouw omgebouwd en toegevoegd als nieuwe museumruimtes. Daardoor vergrootte de tentoonstellingsruimte met 40%. Dankzij deze renovatie is het 19e-eeuwse KMSKA nu klaar voor de toekomst.Aan deze renovatie waren verschillen technische uitdagingen verbonden zoals grote draagkracht, brandwerendheid, hoge afwerkingsgraad… SRBA Construction Belgium ging deze uitdaging aan en slaagde erin deze tot in de puntjes uit te voeren, en dit in nauwe samenwerking met Gyproc®, hoofdaannemer Artes Group en de architect. Met de helderwitte expositieruimtes, verborgen kamers, lange trappen, verreikende zichtlijnen en wisselende gradaties van daglicht schetst het nieuwe museum een route vol verrassende verticale ervaringen, allemaal mogelijk gemaakt door de oplossingen van Gyproc®.

Project: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Bouwheer: Vlaamse Overheid – departement Jeugd, Cultuur en Media

Hoofdaannemer: Artes Group

Aannemer werken met Gyproc®: SRBA Construction Belgium (voorheen Muller Complete Afbouw

België)

Architect: KAAN Architecten

KMSKA062019_065-Large.jpg_DSC4856 - Copy.jpg1_Belgium_Non-residential_KMSKA-Large (1).jpgKA-KMSK-0753-Large.jpgKA-KMSKA-1179-Large.jpgKMSKA16032018_ 034-Large.jpgKMSKA16032018_ 032-Large.jpgKMSKA_112018_092-Large.jpgKMSKA_2020_oplevering_076-Large.jpgKMSKA062019_065-Large.jpg

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons