Dag van de wetenschap, innovaties in de bouwsektor.


Op zondag 26 november neemt onder andere de Universiteit Hasselt deel aan de "Dag van de Wetenschap", een nationaal evenement dat wetenschap en innovatie bij het grote publiek brengt en ongetwijfeld de nieuwsgierigheid en verbeelding van velen zal prikkelen. 

Op de campus in Diepenbeek zal de universiteit proeven op ware grootte demonstreren met het nieuw voorgespannen welfsel van Fingo nv, de FD200-1200.

Dit voorgespannen element, oorspronkelijk ontworpen voor de Duitse markt, toont veelbelovende eigenschappen die het zeker ook geschikt maakt voor toepassingen in België en Nederland.Het FD200-1200 welfsel onderscheidt zich door twee extra kanalen tov het standaard FS200-1200 welfsel, waardoor het sterker is.Deze versterking zal ongetwijfeld bijdragen aan de prestaties en performantie van de totale vloeroplossingen.  

Het Fingo-team heeft het welfsel eerder met succes op ware grootte laten testen volgens de Europese norm EN 1168 en vastgesteld dat het een kracht kan weerstaan vergelijkbaar met het gewicht van een vrachtwagen.

Geïnteresseerden kunnen de proeven zelf volgen op:

www.uhasselt.be

Universiteit Hasselt - Campus Diepenbeek

Applicatiecentrum beton en bouwWetenschapspark 34 - B-3590 DiepenbeekKantoor ACB² 1.2    Meer weten over deze proeven:  https://lnkd.in/epRBXTsW

FD200-1200
FD200-1200

Meten is weten

Lord William Thomson Kelvin


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons