Pirrouet® Prisma verenigt duurzaamheid en circulariteit met esthetiek op Living Tomorrow


De bouwsector heeft met de nieuwe innovatiecampus van Living Tomorrow een futuristisch visitekaartje afgeleverd. Vandersanden bouwde als één van de partners mee aan de gevel van het iconische gebouw. De CO2-negatieve Pirrouet® Prisma-steen toont het potentieel van nieuwe technologie waarbij het duurzaamheid koppelt aan een ongeziene ontwerpvrijheid

De toekomst van bouwen en wonen

In september opende de nieuwe innovatiecampus van Living Tomorrow de deuren. Het innovatieplatform toont aan de hand van nieuwe technologieën hoe we in de toekomst zullen wonen, werken en leven. Daarnaast is het nieuwe gebouw in Vilvoorde een ontmoetingsplaats voor innovatieve bedrijven. Niet alleen de toepassingen in het 49 meter hoge gebouw, goed voor 12 verdiepingen, tonen dat. Ook het gebouw zelf is een weerspiegeling van hoe de toekomst er kan uitzien. De innovatiecampus is een doelbewust toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit. Bijna alle gebruikte materialen zijn herbruik- of recyclebaar.

Pirrouet® Prisma: ruitvormig en CO2-negatief

Living Tomorrow koos om die reden voor de nieuwe Pirrouet® gevelsteen van Vandersanden. Dat is de eerste CO2-negatieve gevelsteen die aan de hand van carbonatatietechnologie meer CO2 opneemt dan dat er nodig is om de steen te produceren. Eén ton Pirrouet® gevelstenen neemt maar liefst 60 kg CO2 op bij het uitharden, en dat voor altijd.

Binnen het Pirrouet®-gamma koos de architect voor de Pirrouet® Prisma, een ruitvormige gevelsteen die dankzij haar vorm een grote esthetische ontwerpvrijheid biedt. "Met ons ontwerp wilden we van het nieuwe gebouw een monoliet maken", zegt Bart Thijs, architect bij Living Tomorrow. "Het is de verpersoonlijking van onze visie op hoe gebouwen er binnen enkele jaren zullen uitzien en hoe het bouwproces zal verlopen. Duurzaamheid en circulariteit zijn de kernwoorden van bouwen en leven, vandaag en in de toekomst."

Pirrouet Prisma
Pirrouet Prisma

Donderdag 16 november belicht Vandersanden het Pirrouet gamma tijdens een Bouw Info Limburg infosessie. 

Meer informatie hierover vind je hier 

Dit gebouw is de verpersoonlijking van onze visie op hoe gebouwen er binnen enkele jaren zullen uitzien en hoe het bouwproces zal verlopen. Duurzaamheid en circulariteit zijn de kernwoorden.

Bart Thijs - Architect bij Living Tomorrow


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons