Waterdoorlatend als antwoord op Belgisch weer...


Cantillana, dat een rijke geschiedenis kent sinds 1875, heeft zich gevestigd als marktleider in de productie van metselmortels, lijmen, gevelsystemen, geavanceerde bouwtechnologieën, oplossingen voor de civiele bouwkunde en ETICS. Het bedrijf, dat sinds 1982 onder de vleugels van de Stadsbader-familie opereert, was tot september 2022 een echt Belgisch familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie van cementproducten.

In september 2022 nam de Holcim Groep Cantillana over en kon hiermee zijn afdeling Solutions and Products verder uitbreiden. Met deze aanwinst versterkt het bedrijf zijn aanwezigheid in de Benelux nog meer, vooral op het vlak van bouwrenovatie en energiezuinige oplossingen. Voortbouwend op de ondernemende visie van de familie Stadsbader, kunnen ze op die manier een grotere rol spelen in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen.

Joint'fill Drain, de oplossing voor het opvullen van verharde voegen zonderen de waterdoorlaatbaarheid te veranderen.
Joint'fill Drain, de oplossing voor het opvullen van verharde voegen zonderen de waterdoorlaatbaarheid te veranderen.

Ecologisch én duurzaam

Mathieu Hoste, technical advisor tiling bij Cantillana: “Waarmee we veelal het verschil maken zijn enkele van onze waterdoorlatende producten. Chape Drain, bijvoorbeeld, is een waterdoorlatende dekvloermortel. Niet alleen is deze oplossing ecologisch verantwoord, maar ook duurzaam. Doordat het product waterdoorlatend is, is de kans op vorstschade nihil. Je merkt bij gewone chape dat de eerste schadegevallen van bijvoorbeeld terrassen altijd aan de uiteindes en randen worden vastgesteld. Dat is doorgaans door waterophoping. Zeker met het Belgisch weer  – dat eerst weken nat kan zijn, dan weer vriezen, dan weer droog – stelt dit probleem zich heel regelmatig. Waterdoorlatende chape lost dit euvel netjes op omdat het de waterhuishouding van de ondergrond bevordert. Doordat het water makkelijk in de ondergrond kan indringen, in plaats van te worden afgevoerd naar de riolering, wordt hierdoor het waterpeil op niveau gehouden tijdens drogere periodes.

Waterdoorlatende polymeervoeg

“We combineren dit meestal met een waterdoorlatende polymeervoeg, de Joint’fill Drain”, gaat Mathieu Hoste verder. “Zo kunnen bijvoorbeeld opritten met platines of flagstones opgevoegd worden met een verharde en waterdoorlatende polymeervoeg. Deze luchtuithardende voeg kan worden toegepast in combinatie met al dan niet waterpasserende of waterdoorlatende afwerkingen. De meeste waterpasserende klinkers zijn uiteraard ontworpen om gebruikt te worden met dergelijke voegen, anders heeft het weinig zin. Zeker in het geval waar veel verkeer is, zoals auto’s en fietsen, is dit een ideaal alternatief voor bijvoorbeeld grind. Dat is ook waterdoorlatend, maar ligt na een tijdje overal verspreid over de baan.”

Beurs Garden & Landscaping, met uitgelezen partners

Op 20 september organiseerde Cantillana, samen met enkele marktleiders in tuininrichting, voor de allereerste keer het Garden & Landscaping event. Tijdens deze beurs konden een aantal geselecteerde partners – Ebema, Stone, Vandersanden, Nidaplast, Feore, Gavra, Holcim, Solidor, RG Bouwmachines en Beel Tuinmachines – de nieuwste innovaties op het gebied van tuininrichting presenteren, zoals waterpasserende kleiklinkers, grindstabilisatiematten, waterdoorlatend beton en nog veel meer. 

Mathieu Hoste: “We organiseerden dit event om enkele producten in de kijker te zetten. Want doordat wij voornamelijk onze producten aan de man brengen via bouwhandels, bereiken we soms moeilijk de aannemers en dergelijke. We inviteerden dus heel wat tuinarchitecten en tuinaannemers, tegelzetters, maar ook steden en gemeenten. Bovendien was ook het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) aanwezig, om wat meer duiding te geven omtrent waterdoorlatende bestrating.”

“Het was de eerste keer dat we zo’n event organiseerden. We merkten dat het een ideale manier was om onze producten in de picture te zetten. Er werd zeer kwalitatieve informatie gedeeld en de aanwezige partners lieten al weten de volgende keer ook van de partij te zullen zijn. Op meer konden we niet hopen!”  

Bron :  www.greenpro-online.be

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons