Circulariteit en koolstofarm bouwen, game changer in onze bouwnijverheid ?


De bouwsector staat voor een enorme uitdaging: hoe kunnen we essentiële materialen zoals cement en beton koolstofarme maken? Bij Bouw Info Limburg geloven we in de kracht van innovatie en samenwerking om deze uitdaging aan te gaan en duurzame oplossingen te vinden.

Innovatie in de Bouwsector

De transitie naar cement en beton koolstofarme maken is geen kwestie van of, maar wanneer en hoe. Hoe kunnen we zorgen dat onze bouwprojecten niet alleen stevig en duurzaam zijn, maar ook een minimale impact hebben op het milieu? 

Samenwerking voor Verandering

Duurzaamheid is geen solospel. Het vraagt om een orkest van spelers die dezelfde muziekstuk willen uitvoeren. Hoe doen we dat? Door netwerkevenementen te organiseren, zoals de Go4zero bijeenkomsten van Holcim België, waar we de koppen bij elkaar steken. De vraag is niet alleen hoe we cement en beton koolstofarme maken, maar ook hoe we ervoor zorgen dat de hele sector deze veranderingen omarmt.

Bouw Info Limburg: Uw Partner voor Duurzaam Bouwen

Bouw Info Limburg is meer dan een platform. Het is een gemeenschap van professionals die begrijpen dat 'samen beter bouwen' het pad effent voor een groenere toekomst.

In onze missie om te dienen als het centrale Limburgse bouwplatform voor professionals, stimuleren we niet alleen kennisdeling, maar motiveren we ook onze leden om verantwoordelijkheid te nemen voor hun ecologische voetafdruk. 

Kunnen we onze steden slimmer en duurzamer maken ? Welke inspanningen zullen we moeten leveren ? Zijn deze doelstellingen haalbaar ? 

Smart Cities
Smart Cities

Netwerken met een Duurzaam Hart

Onze evenementen zijn niet alleen een kans om collega's te ontmoeten en de nieuwste trends te bespreken, het zijn ook platforms om de duurzame bouwagenda vooruit te helpen. Wilt u deelnemen aan de sessie die deze revolutie en cement en beton koolstofarme maken een realiteit zien worden in uw projecten? Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in via onderstaande link. 

Het belooft een inspirerende avond te worden, waar we samen kunnen netwerken en ideeën kunnen delen tijdens de walking diner en dit voor een nog bloeiendere toekomst in de bouw. We kijken ernaar uit om u daar te verwelkomen!  

DONDERDAG 18.04.2024 Bilzen

AANVANG : 18U30 EINDE 23U00

INSCHRIJVEN DOE JE HIER

 

Holcim België start de bouw van een nieuwe 'state of the art' cementfabriek ! | Bouw Info Limburg

Holcim België start de bouw van een nieuwe 'state of the art' cementfabriek !

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons