Vandersanden opent een nieuwe wereld van kleuren: 18 nieuwe kleuren gevelstenen en steenstrips


Spouwen, 13 mei 2024 - Het aanbod gevelstenen en -strips van Vandersanden wordt dit jaar uitgebreid met achttien nieuwe kleuren, met verschillende afwerkingen en texturen. De uitbreiding van het assortiment maakt het de bouwprofessional en (ver)bouwer nog makkelijker om de juiste esthetische oplossing te vinden voor hun project en illustreert de klantbenadering en klantbehoefte die essentieel is voor Vandersanden om een innoverende rol in de bouwsector te vervullen.

Productmanager Dominique Nassen: “Dit nieuwe assortiment gevelstenen en -strips is niet alleen gericht op de nieuwste kleurtrends, maar heeft vooral tot doel om ontwerpers en projectleiders een op maat gemaakt alternatief te bieden voor hun projecten. Daarom hechten we veel waarde aan het aanbieden van een uitgebreid scala aan kleuren en texturen in verschillende prijsklassen. Op deze manier zijn we in staat om optimaal in te spelen op de behoeften van de markt.”     

Eigentijds wit met de uitstraling van natuursteen

In het assortiment handvormstenen zijn er zes nieuwkomers, waaronder de gevelsteen Tigra. De nieuwe, eigentijdse witte kleur heeft een rijk wit, lichtgrijs, bruin en donkergrijs kleurenpalet: een mix die de uitstraling van natuursteen heeft en zeer goed past bij houten raamwerk of andere elementen in hout. Tigra is bovendien beschikbaar in ons slanke S-line® formaat, dat nog duurzamer is dankzij het beperkte gebruik van grondstoffen en energie. Dat maakt het een interessante keuze voor de projectmarkt.

Nieuw in Wasserstrich-assortiment: Rood, geel en grijs met een licht generfd uitzicht In het Wasserstrich-assortiment zijn er zeven nieuwe kleuren in gele en rode tinten, en in een genuanceerd grijze tint. Daarmee versterkt Vandersanden haar aanbod voor architecten en particulieren. Bovendien creëert Vandersanden door het gebruik van engobes nieuwe, frisse kleurnuances die er visueel uitspringen.

Colours 2024
Colours 2024

Grotere vraag naar strakke looks

Met de nieuwste strengpersstenen in modern wit, grijs en geel speelt Vandersanden in op de stijgende populariteit van strakke looks en neutrale kleuren, met name in de projectmarkt. Met het gevelsteenformaat XL50 introduceert het hier een langere gevelsteen, waarmee het een nieuw marktsegment kan aanspreken. Ook het S-line® assortiment, waarmee Vandersanden inzet op dematerialisatie en duurzaamheid - wordt uitgebreid in de strengpersstenen.

Innovatie als drijvende kracht

De uitbreiding van het assortiment met 18 nieuwe kleuren – die beschikbaar zijn als volle baksteen en de meeste ook als steenstrip – past binnen de innoverende rol die Vandersanden opneemt binnen de baksteen- en de bouwsector. Recent lanceerde Vandersanden zo het nieuwe assortiment Pirrouet®, de eerste CO2-negatieve gevelsteen op de markt, een baanbrekende innovatie binnen de Together to Zero – roadmap waarmee de baksteenfabrikant zijn beweging naar CO2-neutraliteit tegen 2050 kracht bij zet.

Tigra
Tigra

Over Vandersanden Group

Het internationale baksteenbedrijf, met hoofdkantoor in Bilzen (België), is het grootste baksteenproducerende familiebedrijf in Europa van gevelstenengebakken klinkerseco-baksteenstrips en isolerende gevelsystemen biedt volledig geïntegreerde oplossingen aan, zoals RoboBrick®Greenflow® en Drainflow®, om de uitdagingen van vandaag in de bouwsector aan te pakken. Met het Together to Zero-duurzaamheidsprogramma, de belofte om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te opereren en produceren, reikt de basteenfabrikant de hand naar andere stakeholders om samen CO2-vrij te opereren. Om die belofte kracht bij te zetten, bracht Vandersanden in 2023 de eerste CO2-negatieve gevelsteen op de markt, Pirrouet®.

VDS_1_0519A3_GH_Vester_0_00_001_MR
VDS_1_0519A3_GH_Vester_0_00_001_MR

 

Vandersanden opent innovatieve fygital showroom in hartje Antwerpen | Bouw Info Limburg

Vandersanden opent innovatieve fygital showroom in hartje Antwerpen

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons