LafargeHolcim ondertekent Net Zero Pledge met op wetenschap gebaseerde doelen !





LafargeHolcim sluit zich aan bij het Science Based Targets-initiatief (SBTi) "Business Ambition for 1.5 ° C", en wordt het eerste wereldwijde bouwmaterialenbedrijf dat de belofte ondertekent met tussentijdse doelstellingen voor 2030, gevalideerd door SBTi2. Dit engagement bouwt voort op het leiderschap van LafargeHolcim in groen bouwen met geavanceerde oplossingen zoals ECOPact, het groene beton en Susteno, het toonaangevende circulaire cement.

In haar doelstellingen voor 2030 verlaagt LafargeHolcim haar doelstelling voor CO2-intensiteit in cement verder tot 475 kg netto CO2 per ton cementgebonden materiaal (netto CO2/t.cem.). Europa ligt op schema om de eerste regio te worden die deze netto-nulambitie bereikt, voortbouwend op de vorig jaar gelanceerde investeringsplan van CHF 160 miljoen.

LafargeHolcim gaat nog een stap verder en werkt samen met SBTi om een ​​routekaart te ontwikkelen voor het afstemmen van klimaatdoelstellingen op een toekomst van 1,5 ° C in de cementsector, waarbij de grenzen van groen bouwen worden verlegd.

Jan Jenisch, CEO: “Ik geloof in het bouwen van een wereld die werkt voor mens en planeet. Daarom vinden we opnieuw uit hoe de wereld vandaag bouwt om deze groener te maken met koolstofarme en circulaire oplossingen. Ik ben erg opgewonden om met SBTi samen te werken, een rigoureuze, op wetenschap gebaseerde aanpak te volgen om onze netto nul-roadmap vorm te geven en onze inspanningen te versnellen om onze CO2  voetafdruk aanzienlijk te verlagen . Ik zal niet stoppen met het verleggen van de grenzen om voorop te lopen in groen bouwen. "

Magali Anderson, Chief Sustainability Officer: “Als 's werelds grootste cementproducent hebben we een sleutelrol te spelen bij het aanpakken van de huidige klimaatcrisis. Op weg om een ​​netto-nulbedrijf te worden, zijn we niet alleen een deel van de oplossing, we zijn toegewijd om onze klanten te ondersteunen in hun CO2-reductie ambities. Geen enkel bedrijf kan de huidige klimaatuitdaging alleen aanpakken, daarom werken we samen voor impact. "

Alberto Carrillo, Director, Science Based Targets bij CDP, een van de Science Based Targets-initiatiefpartners: “Wij bij SBTi zijn verheugd dat LafargeHolcim zich heeft aangesloten bij de groep van meer dan 290 industrieleiders die zich inzetten voor een toekomst van 1,5 ° C. 
Als de grootste speler in één van de meest koolstofintensieve industrieën, toont het leiderschap van LafargeHolcim aan dat een netto nuleconomie binnen handbereik ligt. "

De SBTi heeft de toezegging van LafargeHolcim goedgekeurd om de broeikasgasemissies van scope 1 en scope 2 met 21% te verminderen2per ton cementgebonden materialen tegen 2030 vanaf basisjaar 2018. Met deze doelstelling verbindt LafargeHolcim zich ertoe om scope 1 broeikasgasemissies met 17,5% per ton cementachtig materiaal en scope 2 broeikasgasemissies 65% per ton cementgebonden materialen binnen hetzelfde tijdsbestek te verminderen.

Tegen 2030 zal LafargeHolcim:

- Versneld het gebruik van koolstofarme en koolstofneutrale producten zoals ECOPact en Susteno in de markt zetten. 
-  Recycleren van 100 miljoen ton afval en bijproducten naar energie en grondstoffen.
-  Ontwikkelen van  nieuwe cementen met nieuwe bindmiddelen
-  Het gebruik van uit afval afkomstige brandstoffen in de producties verhogen met 37%
-  Het behalen van de target : 475 kg netto CO2 per ton cementachtig materiaal (netto CO2 / ton cem)
-  Het exploiteren van zijn eerste cementproductiefaciliteit zonder CO2-uitstoot

Naast deze belofte om de scope 1- en scope 2-emissies te verminderen, zal LafargeHolcim zijn acties uitbreiden binnen zijn waardeketen met scope 3-emissies. Met deze holistische benadering zal LafargeHolcim zijn transport- en brandstofgerelateerde emissies met 20% verminderen.

LafargeHolcim zal circulair bouwen versnellen  en dit door het gebruik van gerecyclede materialen in zijn producten en processen te vergroten en materialen terug te winnen aan het einde van hun levenscyclus. Alleen al in 2019 recycleerde LafargeHolcim 48 miljoen ton afval, waardoor het een wereldleider is in afvaloplossingen en bijdraagt ​​aan schonere steden met behoud van de eindige hulpbronnen van de aarde.

Het bedrijf zal het komende decennium gebruiken om geavanceerde technologieën te ontwikkelen en in te zetten en zo de volgende stap van zijn netto nulreis voor te bereiden. Dit omvat het testen van meer dan twintig Carbon Capture Usage and Storage (CCUS) -projecten in Europa en Noord-Amerika.

Voor meer informatie over de klimaatbelofte van LafargeHolcim, zie de gedetailleerde klimaatsectie .

Over LafargeHolcim


Als 's werelds wereldleider in het bouwen van oplossingen, vindt LafargeHolcim opnieuw uit hoe de wereld bouwt om het groener, slimmer en gezonder te maken voor iedereen. Op weg om een ​​netto-nulbedrijf te worden, biedt LafargeHolcim wereldwijde oplossingen zoals ECOPact, die koolstofneutraal bouwen mogelijk maken. Met zijn circulaire bedrijfsmodel is het bedrijf een wereldleider in het recyclen van afval als een bron van energie en grondstoffen via producten als Susteno, het toonaangevende circulaire cement. Innovatie en digitalisering vormen de kern van de strategie van het bedrijf, met meer dan de helft van zijn R & D-projecten gericht op groenere oplossingen. De 70.000 werknemers van LafargeHolcim zetten zich in om de kwaliteit van leven in meer dan 70 markten te verbeteren via haar vier bedrijfssegmenten: cement, kant-en-klaar beton, aggregaten en oplossingen en producten.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze aankomende evenementen? Neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons